Recensionssajter i spelvärlden

internet_307303313

Ingen tycker ju om att spela dåliga spel, eller lägga ut pengar på dem, men vi har nog alla varit i denna situation en eller flera gånger. Saken är dock den att detta är i regel något man kan undvika många gånger och man bara är lite försiktig med att tro på hypen för ett spel och ser till att söka rätt på lite information innan.

Lättaste sättet är så klart att använda sig av recensionssajter på nätet och här tipsar vi om några som kan vara värt att lägga på minnet. De kommer ofta i en av två olika kategorier: de som samlar information om alla möjliga typer av spel och de som specialiserar sig på ett sätt eller annat.

De allomfattande

Det är inte överraskande att några av de största spelsajterna på nätet berör spelvärlden på många olika sätt. Dessa sajter har ofta information om spel i alla möjliga genrer och till de flesta plattformar. Det är här vi hittar exempel som:

  • IGN – som redan 2005 hade 24 miljoner unika besökare varje månad och var en av de 200 mest besökta sajterna på nätet.
  • Gamespot – en enorm spelsajt där användare berikar sajten med sina egna recensioner och bloggar om spel.
  • Polygon – som lägger stor fokus på artiklar om många aspekter av spelbranschen utöver alla recensioner de även gör.

De specialiserade

Med de otroligt stora sajter som täcker i stort sett allt i spelvärlden är det inte alltid så enkelt att försöka tävla med dem i detta område. Vilket är varför det finns många sajter där ute som specialiserat sig på ett område, en spel genre eller liknande. Här kan vi tipsa om bland annat:

  • PC Gamer – sajten som täcker det mesta vad gäller spelgenrer, så länge de kommer ut till PC.
  • Cino – en sajt som inte fokuserar på casinospel och recenserar de sajter som erbjuder dessa.
  • RPGamer – om det är rollspelsrelaterat har troligtvis RPGamer information om spelet någonstans.