Spela poker online

Onlinepoker har länge varit ett populärt spel och det är nog ingen överdrift att säga att majoriteten av pokernybörjare de senaste 10-15 åren faktiskt började sitt pokerspelande på nätet. Här behöver man ju trots allt inte försöka samla alla på ett och samma ställe för att kunna spela. Och när det kommer till utbudet av turneringar är utbudet helt fantastiskt.

Allt börjar ju med att man behöver en sajt att spela på. För att se en snabb lista på de fem bästa pokerrummen idag kan man vända sig till sajten Poker.se. Där kan man sedan läsa recensioner på dessa och se vilka bonusar de erbjuder.

När man har gjort sitt val har man mer eller mindre allt man behöver för att kunna börja spela. Det enda som kanske saknas är kunskapen om spelen. Den mest populära, och troligtvis den enklaste, varianten av poker idag är Texas hold’em. Varje hand börjar med att varje spelare får två kort och sedan kommer sammanlagt fem kort läggas ut mitt på bordet, först tre sedan ett fjärde och slutligen ett femte. Efter varje gång kort delas ut eller läggs upp på bordet genomför man en runda satsningar tills bara en spelare är kvar eller alla som är kvar har synat varandra efter de femte kortet lagts ut. Den som kan skapa den bästa femkortshanden av de två man själv har och de fem på bordet vinner potten.

Ett annat populärt pokerspel är Omaha och är en variant av Texas hold’em. Den stora skillnaden är att man i Omaha får fyra kort istället för bara två. Man måste använda precis två av dessa och tre från bordet. Annars är spelet precis som Texas hold’em.

Är man intresserad av ett annat typ av pokerspel kan man titta på Seven card stud. Detta är ett så kallat stötpokerspel där spelare får en kombination av öppna och mörka kort. Som namnet antyder delas sju kort ut till var och en, men som spelen ovan sker detta i omgångar. Och precis som de andra går man igenom satsningsrundor efter varje gång kort delas ut.